XBOX ONE

XBOX ONE

Co v té krabici vlastně je?

XBOX používá upravený procesor Celeron (733 HMz) a grafickou kartu GeForce. Díky tomu podá dostatečný výkon a herní zážitek je skutečně maximálně realistický. Média na disku DVD jsou čtena mechanikou, která se příliš neliší od té, kterou známe ze stolních počítačů, notebooků a přehrávačů, vždyť jde jen o přenos dat, nebylo tedy zapotřebí vyvíjet nějakou odlišnou technologii. Konzoli lze opět doplnit a rozšířit, například DVD kitem a sadou pro audiovýstup v dokonalé digitální kvalitě.

image0

V čem je natolik unikátní

Konzole XBOX byla navržena a vytvořena v těsné spolupráci hráčů a techniků, splňuje tedy prakticky všechny potřeby i těch nejnáročnějších, kteří vyžadují od her maximum. Na XBOX One najdete snad všechny největší herní „pecky“, které by vás mohly lákat. Hry jsou ze všech možných žánrů, každý si přijde na své. Hraní je maximálně realistické a dokáže hráče zavést do uvěřitelného herního světa. Ve hře je vše jako ve skutečnosti, pokročilá inteligence se přizpůsobí hráčovu hernímu stylu.

Bez ovladačů by to nešlo

Ovladač krásně padne do ruky a je ergonomicky tvarován. Všechny prvky jsou přehledně a logicky uspořádány, s XBOXem se naučíte hrát běhen chvilky. I ovladače pochopitelně procházejí změnami a úpravami, aby lépe vyhovovaly stále vyšším nárokům hráčů. Jedním z posledních vylepšení, která bychom rozhodně neměli nechat bez povšimnutí je třeba funkce Impulse Trigger a vylepšený směrový ovladač. Na konzoli XBOX One je skvělým zážitkem vyzkoušet ovládací systém Kinect, který s vylepšeným zorným polem senzoru a několika mikrofonům přináší neskutečný herní zážitek!

Jakou hru si vybereme

Neskutečný výběr se stovek titulů znamená, že se s XBOXem rozhodně nudit nebudete, ať už máte v oblibě jakýkoli žánr. Mezi nejoblíbenější bezesporu patří Halo, kde prožijete boj lidstva proti mimozemské rase Covenant v remasterovaných prvních dvou dílech a pokračovat můžete v dokonale propracovaném třetím i čtvrtém dílu. Pokud zatoužíte v roli Batmana vykreslit padouchům, kde je jejich místo, stačí sáhnout například po hře Batman – Arkham Knight. Neskutečně propracovanou sérii Grand Theft Auto snad ani není nutno představovat, vyberete si ale i z mnoha sportovních her, najdeme hry s válečnou tématikou stejně jako oddechové hry taneční, hry pro děti i milovníky lámajících se kostí a nebezpečných kopů.

image1

Zahrát si s přáteli je mnohem silnější zážitek

Pokud se připojíte přes službu Xbox-Live, můžete zažít s přáteli napínavá dobrodružství při hře s e skutečnými hráči. Tomuto zajímavému multiplayerovému zápoleni věnujeme samostatný obsáhlejší článek. Pro mnohé hráče by totiž hra bez možnosti spolupráce nebo vzájemného atakování připadala málo zajímavá, s XBOXem se ale rozhodně nemusejí obávat, že by o ni byli ochuzeni.

XBOX je vždy připraven

Stačí polohlasem říci „Xbox One“ a hra se ihned přepne ze spánkového režimu do herního, navážete přesně tam, kde jste posledně skončili. Aktualizace a stahování obsahu probíhá na pozadí a hráče nijak neruší. S touto konzolí propadnete kouzlu herního světa a prožijete spoustu napínavých i veselých chvil.

Zobrazit více článků