Top 5 destinací pro letní dovolenou

Top 5 destinací pro letní dovolenou

Do země ohnivého vína a žen

Samozřejmě, řeč je o Španělsku, velmi oblíbené prázdninové a rekreační destinaci. A´t už navštívíte kterékoli letovisko nebo se chystáte putovat a poznat z kouzelné jihoevropské země toho co nejvíc, Španělsko vás jistě nezklame. Je tu mnoho letovisek se zaměřením na koupání, vždyť právě Španělsko se pyšní jedněmi z nejkrásnějších pláží Evropy, ale ani ostatní turisté nepřijdou zkrátka. Španělsko je zemí s bohatou kulturou a zajímavou historií i nádhernou přírodou. Můžete si užívat v rytmu podmanivého flamenga nebo zatajovat dech při sledování souboje muže a býka při koridě. Ochutnat ohnivé španělské víno také patří mezi velmi příjemné tradice.

image0

Vyrazit konečně na „Kanáry“?

Pro někoho nesplnitelný sen, pro někoho lákavá volba a rozhodně obrovský zážitek. Navštívit jako turista Kanárské ostrovy, to je prostě něco! Exotická dovolená je prostě skutečně zážitkem na celý život. Příjemné klima láká k pobytu na úžasných plážích a k výletům do okolí. Kromě pláží zde totiž najdete velmi zajímavou krajinu s vysokými kopci a horami sopečného původu stejně jako husté lesy a hluboká údolí s kouzelnými vodopády. Můžete se zúčastnit i turistické plavby v okolí ostrova, která má své nepopsatelné kouzlo. Obyvatelé jsou milí a přátelští, nabídka služeb pro turisty je na velmi vysoké úrovni. Na menším ostrově La Gomera se můžete vydat třeba na romantické procházky v piniových hájích a toulat se rozsáhlými vavřínovými lesy. Na tuhle dovolenou zaručeně nezapomenete!

image1

Na pláži v Tunisu

Tunisko má své podmanivé kouzlo a historii, o plážích v Tunisu se vyprávějí přímo legendy. Příjemné ceny a nekonečné pláže, to je určitě lákavé při vybírání destinace na letní dovolenou. Pochopitelně ale nemusíte celé dny strávit jen opalováním a koupáním, v Tunisu máte spoustu dalších příležitostí, jak si svou vytouženou dovolenou skvěle užít. Stačí zajít na trh a přít se o ceny s energií překypujícími prodavači, vždyť smlouvání je občas baví a těší víc než leckterý úspěšný obchod. Dopřejte si orientální jasmínový čaj, nějaké ty voňavé místní speciality a užívejte podbarvující orientální hudby, která zní pro uši Evropana tak nezvykle a lákavě. Podnebí je velmi příjemné, dokonce i palmy se ti snad po celý rok zelenají. K oblíbeným atrakcím pro turisty patří i vyjížďky na velbloudech nebo pro ty moderněji založených ve čtyřkolkách a džípech. Tunis má prostě svou tvář s určitě je zajímavé ji poznat.

image2

Levně a pohodově. Kde? V Bulharsku

Že levná letní dovolená může být vydařená a příjemná mohou vyprávět třeba ti, kteří vyrazili do Bulharska. Úroveň ubytování i služeb jde prudce nahoru, aby si letoviska udržela své zákazníky a mohla si dovolit pozvat i nové. Pláže jsou dodnes vyhlášené kvalitou písku a čistou vodou, většina hotelů nabízí svým, hostům i bazény s vodními atrakcemi a jako bonus spoustu způsobů, jak příjemně strávit volný čas.

image3

Řecko s otevřenou náručí

Už jste navštívili zemi, která byla jednou z kolébek evropské civilizace? Pokud ano, zřejmě se do Řecka i rádi vracíte, tahle země má pro turisty spoustu lákadel a za jednu dovolenou se toho přece jen moc stihnout nedá. A pokud jste zatím svou dovolenou pod řeckým sluncem nestrávili, nenechte si to ujít! Můžete si vybrat mezi klidnými písčitými plážemi nebo divokým pobřežím s rozervanými skalisky, kde najdete absolutní soukromí pro relaxaci. Vydáte se do hor, do lesů nebo se budete toulat klem kouzelných jezer, v Řecku je prostě všude hezky, jak říkají i sami Řekové...

image4

Zobrazit více článků