Top eurovíkendy

Top eurovíkendy

Jedním z turisticky nejoblíbenějších měst a také cílem eurovíkendů je PAŘÍŽ, kde každá návštěvník určitě najde to, po čem touží. Výhodou eurovíkendů je to, že nemusíte pobíhat po městě za průvodcem a chodit i na místa, která už znáte, nebo pro vás nejsou atraktivní. Prostě se vydáte podle svého, v Paříži je historických staveb, muzeí a galerií nepřeberné množství. Můžete zdolat konečně slavnou eiffelovku, navštívit zahrady Versailles nebo se kochat skvosty moderní architektury či starobylými místy francouzského hlavního města.

image0

ŘÍM má dlouhou a dramatickou historii, je to prostě město, které nabízí kromě typické atmosféry nepřeberné množství památek z nejrůznějších období. Při procházení Římem na vás historie dýchá doslova na každém kroku. Navštívit můžete i VATIKÁN, který má svou vlastní tvář a také je pro mnohé turisty velmi oblíbenou destinací pro eurovíkend.

image1

Mezi nejznámější a nejvýznamnější města světa patří také LONDÝN, který byl dlouhá léta důležitým střediskem, odkud bylo řízeno a ovládáno hned několik desítek kolonizovaných zemí. Je tu možnost navštívit významné památky, skvělá muzea i galerie, Londýn se svou typickou architekturou a atmosférou byste si prostě určitě neměli nechat ujít!

image2

Hlavním městem Nizozemska je AMSTERDAM, město vyhlášené pohodovou náladou, bary a dalšími podniky s nabídkou jinde netolerovaných látek i odhalenými děvami ve výkladních skříních podniků s červenou lucernou. Pokud se rozhodnete k vyhlídkové projížďce lodí po soustavě kanálů, vryjete si do paměti Amsterdam zase z jiného úhlu pohledu.

image3

Pod Akropolí se rozkládá řecká metropole ATHÉNY, kde můžete z bohatého výběru historických památek obdivovat i významný a legendární olympijský stadion, kde se konaly olympijské hry v letech 1896 as 2004. Za víkend sice Athény (ani žádné jiné z dalších velkých evropských mest, samozřejmě) neprohlédnete celé, ale zážitků a fotografií budete mít na dlouhé a příjemné vzpomínání.

image4

BARCELONA uchvátí snad každého turistu. Z hlediska architektury ji proslavily především stavby podle návrhů Antonia Gaudího, k jehož nejznámějším skvostům patří například chrám Sagrada Familia, vévodící svou monumentalitou celé mu městu. Za prohlídku jistě stojí i dům Milà a dům Battló. Navštívit můžete i park Güell, loděnice Les Drassanes nebo kostel Santa Maria del Mar. Pro obdivovatele podmořského života je rozlehlé barcelonské akvárium rozhodně místem, které by si neměli nechat ujít.

image5

Krásu BENÁTEK lze obdivovat v němém úžasu, město je postaveno doslova na vodě. Procházky úzkými uličkami, výhled z obloukových mostů, které se klenou přes kanály a projížďka na gondole, to vše dokonale dokreslí atmosféru tohoto jedinečného města. Tohle prostě nikde jinde nenajdete! Skvělý tip na příjemný eurovíkend.

image6

Poznat BERLÍN je také skvělým nápadem na povedený eurovíkend. Dříve pověstnou zdí rozdělené město nabízí pro turisty takové skvosty, jakými je třeba Braniborská brána, německý Parlament Reichstag nebo tři legendární opery: Státní, Německá a Komická. V Německu je divadlo velmi oblíbenou formou zábavy, můžete zajít i na nějaké představení.

image7

Zobrazit více článků