Top 10 letovisek v Itálie

Top 10 letovisek v Itálie

Když se řekne Bibione

Jedno z nejznámějších italských letovisek je bezesporu Bibione. Leží v provincii Benátky a má nádhernou osmikilometrovou pláž. V létě tu občas je slyšet čeština pomalu víc jak italština, mnozí se ale do Bibione věrně vracejí každou sezónu, letovisko má prostě něco do sebe. Populární jsou tu i termální lázně a pláž pro pejskaře – Pluto Beach.

image0

ASCEA

Letovisko Marina di Ascea je situováno jižně od Salerma. Město samotné se nachází v kouzelném národním parku Cilento a Vallo di Diano, jeho historie sahá do dávné minulosti. Založení se traduje někdy kolem roku 1000 n. l., kdy místní obyvatelstvo utíkalo do hor před zhoubnou malárií. Kdo se rozhodne pro koupání, vyrazí nejspíš na písčitou pláž, posetou malými oblázky a vyhlášenou svou čistotou. Kolem pláží se vine příjemná, k procházce vyzývající promenáda. Letovisko patří mezi ty klidnější, kde čas plyne pomalu a spokojeně. Pro klidnou relaxaci skvělé místo.

Brenzone je letovisko u Lago di Garda, celou lokalitu tvoří přibližně dvacet malých vesnic kolem jezera. Pobřeží se vyznačuje bohatým porostem cypřišů, olivovníků, oleandrů a mandlovníků, tedy pro nás trochu neobvyklými stromy a keři, které kraji dodávají osobitý ráz. Kromě pohodového koupání a slunění zde je možné podnikat i turistické výpravy.

image1

Kouzlo benátské riviéry

Benátské pobřeží je kouzelná severní část Jaderského pobřeží v regionu Veneto. Najdeme zde letovisko Rosolina Mare, vyhlášené především svými širokými plážemi a stabilním počasím. Žije to tady i večer, ve městě najdete spoustu restaurací, barů i obchodů, v nedalekém městečku Chioggia je i populární aquapark.

image2

V Lignanu je z čeho vybírat

Na severu Itálie se nachází i letovisko Lignano, které nespoléhá jen na návštěvníky, kteří proleží celý den na pláži. Tady je totiž možné si vybrat z mnoha lákavých aktivit. Všechny vodní sporty zde můžete provozovat stejně jako volejbal, gymnastiku plážovou i klasickou, golf či minigolf, bowling, karate, můžete se projet na kolečkových bruslích nebo na koni. Na své si přijdou i příznivci tenisu, aerobiku, karate stejně jako milovníci střelby či cyklisté. Ti náročnější si vyjedou třeba na jachtě.

V Kalabrii se nachází letovisko Tropea, asi nejnavštěvovanější destinace v této části Itálie. Je tady k vidění velké množství historických památek. Městečko na vysoké skále nepodlehlo ani vlivům zemětřesení či sopečným erupcím, odolalo až do dnešních časů. Žije to tu ve dne i v noci, často se zde konají nejrůznější slavnosti a festivaly. Kromě procházek mezi starými zdmi města se pochopitelně můžete vydat i na pláže, v okolí je jich více než 4 kilometry. Nedaleký aquapark Zambrone je také velkým lákadlem.

image3

Typické přímořské letovisko Rimini je jedním z nejnavštěvovanějších a svou pověst si drží už dlouhá léta. Skvěle se tu pobavíte a užijete si podle svého gusta. Pláže lákají svým jemným pískem a pozvolným přístupem, ve městě si pochutnáte na místních specialitách a jistě neodoláte ani návštěvě některého z otevřených klubů.

Čisté moře, zbarvené dop zlatova zvířeným jemným pískem, vhodná místa i k potápění, to všechno je Lido di Jesolo, vyhlášené italské letovisko. Pláž se táhne podle moře v délce 15 kilometrů, místy je lemována borovými háji. Je velmi široká a díky mírnému sklonu vhodná i pro děti.

Krásné a turisticky příjemné letovisko Agropoli se nachází v jižní části Salernského zálivu. Leží tedy u Tyrhénského moře. Zde také začíná národní park Nazionale Parco del Cilento e Vallo di Diano. Jednou z jeho předností je i dobré vlakové spojení.

Nedaleko regionu Lolano se nachází Lidi delle Nazioni, jedno z letovisek, kterým byste při výběru místa na dovolenou měli určitě věnovat pozornost. Postupně došlo k jeho spojení s Lido degli Scacchi, které je ideálním místem především pro klasickou rodinnou dovolenou s dětmi. Skvělé koupání, atrakce a možnost procházek po malebném okolí. Co víc by si člověk mohl od dovolené přát, nemyslíte?

Zobrazit více článků