Top 10 letoviska v Chorvatsko

Top 10 letoviska v Chorvatsko

Starobylé město Makarska a jeho okolí, to je jedno z nejznámějších letovisek v Chorvatsku. Je to centrum turisticky vyhledávané oblasti, které kromě vyhlášených pláží nabízí i turistiku pro každého. Kromě koupání ve slané vodě se můžeme vydat i do vnitrozemí, například do pohoří Blokov. Makarska je, jednoduše řečeno, ideálním místem pro zábavu i odpočinek.

image0

V jižní Istrii se nachází půvabné letovisko Banjole. Je to původně rybářská vesnice, kde můžete prožít velice příjemnou dovolenou. Okolní zátoky, pláže, poloostrovy a sportoviště jsou místem, kde si pro svou aktivitu najde místo určitě každý. Nedaleko Banjole se nachází hospodářské a kulturní středisko Pula. Je to významný obchodní přístav a současně i největší město na Istrijském poloostrově. Leží ve velké, dobře chráněné zátoce Istrijského poloostrova.

Kdo by neznal Dubrovník, jedno z nejatraktivnějších letovisek v Chorvatsku. Starobylé město s bohatou historií leží v jižní části Dalmácie a pyšní se příjemným mírným podnebím i bujnou středomořskou vegetací. Hotely i bungalovy jsou situovány do krásné zelené přírody, zejména v oblasti kolem poloostrova Lapad najdete úžasné koutky, kde si dokonale odpočnete a zapomenete na běžné starosti

image1

Oblíbené letovisko Baška leží na jihovýchodním břehu ostrova Krk. Baška je druhým největším přístavním městem na tomto ostrově. Může se pochlubit spoustou stavitelských unikátů ve staré části a moderní novou turistickou čtvrtí. Hodí se na rodinnou dovolenou i jako cíl pro skupinky přátel, kteří si chtějí svou dovolenou pořádně užít. Nabídka sportovních i dalších aktivit je opravdu bohatá

image2

Pro pohodovou dovolenou s dětmi je výbornou volbou letovisko Dingač, ležící na jižním svahu poloostrova Pelješac. Nabízí skvělé koupání i možnost vycházek do přírody. Pěstuje se zde i vinná réva, z níž následně vzniká velmi sladké a silné víno, které v hodnocení odborníků patří mezi ta nejlepší na světě. Je to ostrůvek klidu a pohody, kde si svou dovolenou každý užije podle svého.

Příjemné letovisko Klek najdete v neretvanské deltě. Je to skutečně klidné, jakoby zapomenuté místečko, ideální pro oddych a relaxaci. Krásně se tu nejen vykoupete, můžete se věnovat i rybaření či opalování na sluníčku. Výlety na kole nebo pěšky panenskou přírodou mají své kouzlo a jistě si najdete i další způsoby, jak nabrat nových sil a odpočinout si. Místní obyvatelé jsou velmi přátelští a společenští lidé.

image3

Tradiční letovisko Crikvenica je velmi oblíbené díky vyhlášené pláži i mnoha kulturním a architektonickým památkám, najdeme zde krásně upravené parky, promenády a je tu díky skvělým klimatickým podmínkám i několik léčebných a rehabilitačních ústavů. Crikvenická riviéra se táhne od Jadranova až po Dramalj a ještě pokračuje směrem, na jih k letovisku Selce.

Na populární letovisko Rabac je slyšet samá chvála, v posledních letech se vzhled celé lokality výrazně změnil a oblast získala na atraktivitě. To lze přičíst novému uspořádání a modernizaci. Pláže byly uměle rozšířeny, probíhá jejich pravidelné čištění a nainstalovány byly i bóje pro plavce.

Strávit letní dovolenou v chorvatském letovisku Medulin je nezapomenutelný zážitek. Pochopitelně láká k lenošení, koupání a slunění na písčitých plážích, kromě toho ale nabízí i spoustu možností dalšího rekreačního vyžití. Sport i kultura si tu podávají ruce a turista mnohdy má těžkou volbu, jaký program si vybrat. Cyklistika, potápění, tanec či koncert, čemu dáte přednost vy?

image4

Toužíte-li po relaxaci v prostředí nádherných pláží, bujné vegetace a současně po odreagováni při kulturních akcích, vyrazte do letoviska Zadar! Ideální tip pro dovolenou v Chorvatsku pro každého, ať už má zájmy jakékoli. Zadar prostě nezklame!

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku