Top 10 knihy - potraviny a nápoje

Top 10 knihy - potraviny a nápoje

Kniha FIT RECEPTY Lucie Wagnerové není nějaká obyčejná kuchařská příručka. Ukazuje celou problematiku používání surovin a jejich přípravy do finální podoby s ohledem na zdravé a současně chutné stravování. Jíst zdravě neznamená omezit se dietami, ale přemýšlet o složení i nutriční hodnotě jídla. Právě tabulky nutričních hodnot jsou u receptů přiloženy a určitě přinášejí zajímavé podněty. Jezme tedy zdravě a vypadejme díky tomu dobře! Kniha je ve slovenštině.

image0

Záněty rozhodně nejsou nic příjemného, měli bychom se tedy něco dozvědět o důvodech, proč k nim v našem těle dochází. V publikaci ZÁNĚT – SKRYTÝ ZABIJÁK od Davida Freje najdeme vysvětlení toho, proč ke zmíněné reakci imunitního systému vlastně dochází, o tom, že zánět může být krátkodobý nebo chronický a jaké jsou souvislosti mezi nemocemi a zánětem. Dozvíme se především i to, jakým způsobem se před nimi chránit a jak se chronického zánětu zbavit.

image1

Knížka ŽIVOT BEZ PŠENICE (30minutová kuchařka) pochází z pera Williama Davise a do ruky ji dostanete v odborném překladu Jana Kozáka. Tato kniha po svém vydání změnila životní styl a stravovací návyky spousty lidí. Začali jíst zdravěji a současně bylo třeba hledat další postup, jak bez pšenice vařit efektivně, rychle a současně chutně. Proto kniha přináší dvě stovky prověřených receptů pro ty, kteří se pšenicí hodlají skončit.

image2

Název knihy BŘICHÁČ TOM (Aneb jak jsem zhubl o 27 kg a jak můžete i vy) naznačuje velmi jasně, jakou tématikou se autor (skrytý pod pseudonymem Tom Břicháč) bude zabývat. Docílit úbytku 27 kg a 33 centimetrů v pase nebyla určitě žádná legrace. Pro tlouštíky je tahle kniha zajímavým návodem, jak se dá opravdu efektivně a přitom nijak drastickými metodami zhubnout.

image3

Chtěli byste vyzkoušet paleorecepty? K tomu výborně poslouží kniha DOBŘE ŽIVENÍ od Melissy Joulwanové, jedna z nejprodávanějších paleokuchařek na světě, o kterou je zájem i díky vtipnému podání textu. Stala se během krátké doby doslova bestsellerem a je inspirací pro mnoho moderních kuchařů i kuchařek.

image4

Že používání cukru při vaření ve větším množství není pro náš organismus příliš zdravé, již slyšel asi každý. Vyzkoušejte to jinak, s pomocí knihy SLADKÝ ŽIVOT BEZ CUKRU se nechte inspirovat nezvyklými recepty, které pro vás připravila Sarah Wilsonová. Je to zajímavé dílko hipsterské generace, které podává pomocnou ruku všem, kteří se chtějí zbavit závislosti na cukru.

image5

Kritizovaná i vychvalovaná, to je kuchařská knížka VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU (Levně a chutně), publikace, která se stala přes noc jednou z nejprodávanějších. Opravdu velmi netradiční suroviny i způsoby přípravy přiblíží svým čtenářům reportér a potravinový inspektor TV Nova Láďa Hruška svým jedinečným způsobem. Od domácího pečiva přes polévky, hlavní chody až po zákusky a moučníky, které lze podle jeho rad připravit skutečně za pár korun.

image6

Do Francie nás zavede PROVENCE (Škola povensálské kuchyně), kterou připravili společně Gui Gedda a Marie-Pierre Moineová. Francouzská kuchyně je vyhlášená, zde najdete speciality i běžná jídla z kraje Provence a vychutnáte si je tak, jak je připravují Francouzi. Více než 100 receptů.

image7

Pro příznivce vína, kteří se nespokojí s usrkáváním a znaleckým pokyvováním hlavou je připravena DEGUSTAČNÍ PŘÍRUČKA (aneb jak přijít vínu na jméno), kniha pro ty, kteří se rozhodli objevit taje someliérů. Naučit se umění degustace není nic snadného, ovšem s pomocí obsažených rad to pro vás rozhodně nebude neřešitelný oříšek.

image8

Protože jsme především národem pivařů, jistě si kniha DOMÁCÍ VAŘENÍ PIVA najde víc než dost nadšených čtenářů. Dozvíme se všechno potřebné k tomu, abychom se o domácí výrobu piva mohli následně i sami pokusit a byli úspěšní. Autorem je Kevin Forbes. Stačí se odhodlat a vybrat si jeden z více než 80 druhů nápojů. Kromě piva můžete připravit i cider nebo vlastní víno.

image9

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku