Top 10 knihy o zvířatech a chovu

Top 10 knihy o zvířatech a chovu

PENZUM ZNALOSTÍ Z MYSLIVOSTI vyšlo již ve třináctém vydání, opět rozšířené o nové poznatky a ilustrace. Zaměřuje se na všechna odvětví myslivosti a dokonce je schválenou pomůckou pro adepty mysliveckých i sokolnických zkoušek. V knize je i soubor kontrolních otázek, soubor zákonů a vyhlášek i otázky pro žadatele o zbrojní průkaz.

image0

Odborná publikace VÁŽKY ČESKÉ REPUBLIKY od autorů Martina Waldhausera a Martina Černého je určena především entomologům. S její pomocí lze určit všechny druhy vážek, které se u nás vyskytují, je opatřena i obrazovým klíčem pro rozlišování znaků dospělců i larev vážek. Součástí jsou i přehledné mapky s nejrozšířenějším výskytem konkrétních druhů, doplněno spoustou kvalitních fotografií.

image1

Lavonie Harperová je autorkou knihy VÝMARSKÝ OHAŘ, která je zaměřena speciálně na toto oblíbené psí plemeno. Výmarský ohař je často zastoupen jako rodinný pes s výborným vztahem k dětem, používá se i při lovu a na ostrahu. Ačkoli je toto plemeno velmi snadno cvičitelné, s pomocí knihy bude výcvik mnohem snadnější a efektivnější pro psa i jeho pána. Publikaci doporučují pro kvalitní obsah i obrazovou část i zkušení chovatelé.

image2

Kniha RHODESKÝ RIDGEBACK od Ann Chamberlainové je ucelenou monografií, která popisuje práci se psem od výchovy štěněte přes každodenní péči a výcvik až po přípravu na výstavy, plemenitbu, věnuje se i zvláštnostem a standardu oblíbeného plemene. Součástí publikace je i ucelený slovníček veterinárních a kynologických pojmů, nechybí bohatá dokumentace.

image3

Sabine Hüveldopová pečlivě zpracovala a napsala pro milovníky ušlechtilých čtyřnožců praktickou knihu s názvem PRVNÍ POMOC PRO KONĚ, která bude přínosem nejen pro začínající jezdce a chovatele, mnohé rady a tipy ocení i zkušení mazáci. Poradí při rozeznávání příznaků nemoci stejně jako při úrazu a poskytuje návody k přiložení obkladů, obvazů i použití léků v případě okamžité potřeby.

image4

Metodě přirozeného ustájení koní se věnuje zevrubně kniha PADDOCK PARADISE (Průvodce přirozeného ustájení pro koně), kterou sepsal Jamie Jackson. Popisuje zásady této revoluční metody chovu koní, která je ideálním modelem pro bezpečné a co nejpřirozenější ustájení. Kniha zahrnuje i popis péče o kopyta, léčbu a rehabilitaci zraněných či nemocných koní, přináší i mnoho dalších užitečných zkušeností z tohoto oboru.

image5

Cyrila Karpfová je autorkou knihy, věnované populárnímu plemeni psů, známých pod názvem PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK. Popisuje jejich ojedinělé povahové vlastnosti i fyzické možnosti a zdravotní předpoklady, podává prakticky všechny dostupné informace o tomto plemeni. Je to vynikající průvodce pro majitele a chovatele pražského krysaříka od štěněte do dospělosti.

image6

Zkušený včelař Heinrich Gritsch připravil obsáhlou příručku SILNÁ VČELSTVA PO CELÝ ROK, která popisuje měsíc po měsíci práce a postupy, jež je třeba provádět pro udržení co 9

image7

Obsáhlou knihou o českých psích plemenech je publikace PES, jejímž autorem je Michal Císařovský. Popisuje historii psa a jejich soužití s člověkem od pravěku až do dnešních časů. Popisuje všechna známá plemena, se kterými se u nás můžete setkat, 2 500 ilustrací dodává knize na přitažlivosti.

image8

Pro začínající i mírně pokročilé včelaře je určena kniha VČELAŘSTVÍ KROK ZA KROKEM od Kašpara Bienefelda ve spolupráci s týmem dalších špičkových odborníků, která srozumitelnou a přehlednou formou uvede adepta do tajů včelaření.

image9

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku