Top 10 knih o umění

Top 10 knih o umění

Digitální fotografii se věnuje kniha Romana Pihana MISTROVSTVÍ PRÁCE S DDSLR, tedy o práci s digitální zrcadlovkou. To je fotografický přístroj pro pokročilé a pro skutečné profíky, přinese ale spoustu užitečných rad a podnětů i těm, kteří si konečně vytouženou digitální zrcadlovku pořídili a chtějí se vyhnout zbytečnému tápání a hledání cesty k úspěchu. Čtenář se přístupnou a současně fundovanou formou dozví, jak dosáhnout těch nejlepších výsledků.

image0

PROČ OBRAZY NEPOTŘEBUJÍ NÁZVY je názvem knihy Ondřeje Horáka a Jiřího Franty, představující čtivou a zábavnou formou nejznámější výtvarná díla z oboru malířství a moderního umění. Kniha je vhodná pro dospělé, mnoho zajímavých věcí v ní ale najdou i větší děti. Navíc se k ní jistě časem vrátí. Jako bonus je přiložen detektivní příběh v e formě komiksu.

image1

O životě slavného slovenského umělce pojednává kniha KUKURA od Martina Čičváka, která mapuje celý hercův život a přidává i spoustu zajímavých pohledů do soukromí a zákulisí. Právě pohled autora dodává tomuto dílu hluboký a zcela jedinečný rozměr. Příběh sympaťáka a bouřliváka přečtete jedním dechem.

image2

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř jsou velmi plodní autoři, velká část jejich tvorby je věnována těm malým a nejmenším Sem patří i kniha DĚTEM, kde pajdou čtenáři to nejlepší z jejich tvorby, ať už to jsou pohádky, písničky opery nebo říkanky, které patří mezi nezapomenutelné už po prvním poslechu. Doplněno i notami a akordy pro kytaru.

image3

Rozsáhlá ENCYKLOPEDIE VÝTVARNÝCH TECHNIK A MATERIÁLŮ od Raye Smitha přináší souhrnné informace o nástrojích, materiálech i technikách pro grafiku, tisk, kresbu i malbu. V knize je k dispozici i bohatá nabídka tipů a rad včetně více než 1000 ilustrací a vyobrazení.

image4

Zdenka Böhmová, Arnoštka Grünfeldová a Alois Sarauer tvoří autorský kolektiv, který připravil pro adepty hry na klavír vydání KLAVÍRNÍ ŠKOLY PRO ZAČÁTEČNÍKY. Tato publikace je určena pro široký okruh žáků a patří mezi základní pedagogické pomůcky pro hru na klasický hudební nástroj, jakým klavír bezesporu je. Doplněno i etudami a technickými cvičeními.

image5

Naučit se kreslit je pro někoho snadné, pro jiného to je trochu oříšek. Využít svou kreativitu místo kopírování předloh a vzorů pomůže čtenářům kniha NAUČTE SE KRESLIT PRAVOU MOZKOVOU HEMISFÉROU, jejíž autorkou je Betty Edwardsová. Zvládnete s ní snadněji perspektivu, poměr proporcí i zachycení tvarů.

image6

Sopránová zobcová flétna je velmi oblíbený nástroj. Hru lze zvládnout nejlépe pod vedením zkušeného pedagoga, výbornou pomůckou však může být i podrobně a názorně zpracovaná kniha FLAUTO DOLCE od hudebního teoretika a pedagoga Ladislava Daniela. Obsahuje kromě teoretické části i spoustu cvičení, která pomohou začínajícímu flétnistovi (či flétnistce) zdokonalit a vylepšit své hraní.

image7

Shrnutí historie i současnosti „pohyblivých obrázků“ přináší obsáhlé dílo DĚJINY FILMU od autorů Davida Bordwella a Kristin Thompsonové. Provede čtenáře historií kinematografie od nesmělých začátků až do dnešních dnů poutavou a přínosnou formou. Doplněno velkým počtem fotografií.

image8

Životu a dílu slavného francouzského impresionisty Paula Cézanna je věnována kniha s jednoduchým a všeříkajícím názvem CÉZANNE. Kolektiv fundovaných autorů vypráví o malířově životě, jeho postojích, názorech a přístupu k umění. Dílo doplňuje spousta kvalitních barevných reprodukcí.

image9

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku