Přeprava a způsoby platby na InChina.cz

Přeprava a způsoby platby na InChina.cz

Jak nákup probíhá?

Podívejme se na služby InChina.cz trochu zevrubněji. Firma má vytipované a prověřené obchody, které svým potenciálním zákazníkům ochotně doporučí, výběr zboží můžete zahájit prakticky hned. Je samozřejmě možné využít i služeb dalších čínských e-shopů, InChina.cz ale nejprve prověřuje jejich spolehlivost a funkčnost, trvá to však maximálně několik dnů. Zákazník je tak chráněn před případným zklamáním u neověřených prodejců. Vyberete si tedy zboží a uhradíte cenu objednávky bankovním převodem na účet formy InChina.cz, která ihned po obdržení platby zboží objedná a dál se o něj postará. Svou objednávku můžete průběžně sledovat online na stránkách čínské letecké pošty, ovšem zjistíte stejně jen datum podání a následně den, kdy balík opustí Čínu. Všechny zásilky jdou touto cestou, přes čínskou leteckou poštu.

Jak dlouho budeme čekat?

Termín nelze určit na den přesně, po převzetí čínskou leteckou poštou zásilka čeká 5 až 10 dnů (v období kolem Vánoc to může být i déle, protože objem objednávek se zněkolikanásobuje) a je transportována do České republiky. V ČR zásilku převezme celní úřad, u balíků v hodnotě přes 22 € je zapotřebí vyrovnat DPH ve výši 21 % ceny, balíky s cenou přes 150 € podléhají také placení cla. O stanovení DPH a cla zde najdete i samostatný článek, pokud o téma budete mít větší zájem. Doručení zásilky (pokud ji nezadrží celní úřad) tak dále již netrvá déle než 4 až 5 dnů.

image0

Zajímavé bonusy

Ještě před odesláním objednávky je možné u některých e-shopů přikoupit pojištění zásilky, případně její sledování. U dražšího zboží je pojištění vhodným krokem, pokud prodejce možnost zakoupení pojistky nenabízí, za doručení následně ručí sám. Rozdělení objednávky si můžete vyžádat s ohledem na to, aby se vešla do limitu, na který se clo ještě nevztahuje. Taková optimalizace daňových a celních dopadů se jistě vyplatí. Zákazník obdrží pod InChina.cz i několik informačních e-mailů. První bude výzva k platbě s tím, že objednávka je přijata a čeká se na její uhrazení, dalším je oznámení o přijetí platby převodem a další je zpráva o tom, že čínský e-shop odešle zboží leteckou poštou. U tohoto e-mailu zákazník obdrží i fakturaci z čínského e-shopu a sledovací číslo zásilky.

Přiveze balík kurýrní služba?

Společnost InChuina.cz nevyužívá doručovacích kurýrních služeb. Důvod je jednoduchý, do celkové ceny pro stanovení DPH a případného výpočtu cla se započítává kromě ceny zboží i doprava, takže cena by zbytečně stoupla. Její navýšení by následně mohlo být příčinou nutnosti platit DPH či nechat vyměřit clo. I tento krok jer tedy jednoznačně proveden v zájmu zákazníka. Kurýrní služby (DHL, UPS, EMS a další) za poměrně vysokou cenu nabízejí doručení do 5 až 12 dnů, což je opravdu hodně, nemyslíte?

Po moři to jde také

Poměrně rozšířená je i lodní doprava zboží z Číny, hodí se ale spíš pro obchodníky, kteří nakupují ve velkém, co celých kontejnerech. Tato doprava však není zdaleka tak rychlá jako letecké doručení, pro některé druhy zboží se tím pádem nedá využít vůbec. Nespornou výhodou však je nízká cena i za objemné zásilky. Většina lodí s Čínským zbožím končí v německém Hamburku, odtud je odebírána nebo rozvážena kamiony, případně vlakem.

image1

Zobrazit více článků