Paruky a příčešky na wigsbuy.com

Paruky a příčešky na wigsbuy.com

Paruka změní celou osobnost

Nemusí se vždy jednat o kompletní pokrytí celé hlavy, příčesky a prodloužení lze kombinovat s vlastními vlasy a dosáhnout tak velmi zajímavých efektů. Mnohdy vidíme známé osobnosti a obdivujeme jejich vlasy i dokonale odvedenou práci specializovaných kadeřníků, aniž bychom si uvědomovali, že se jedná o kvalitní paruku a ne původní vlasy té oné celebrity. I péče a úprava je totiž mnohem jednodušší u paruky než u vlastních vlasů, hlavně je tu i možnost změny v okamžiku a bez zásahů do původního vlasového porostu. Paruky, příčesky a prodloužení rozhodně nejsou zoufalým řešením pro plešatící filmové divy a stárnoucí donchuány, je to plnohodnotný moderní módní doplněk, který svému uživateli umožní být každou chvíli někým jiným.

Vybíráte si paruku poprvé?

Pokud se při výběru vlasových doplňků nebo paruky budeme řídit čtyřmi hlavními zásadami, jak to doporučuje na svých stránkách i firma WIGSBUY.COM, výsledek bude dokonalý. Oč se jedná? V první řadě je dobré mít jasnou představu o střihu pořizované paruky. Ačkoli její vzhled můžeme ještě dodatečně upravit, výběr by měl určit, jak budou vlasy dlouhé a jaký účes budeme volit. Dalším důležitým prvkem je velikost, kdy musí velikost paruky odpovídat rozměrům hlavy. V přibližně 95 % případech paruky bezproblémově sedí, ale není na škodu změřit si obvod hlavy. Měřit budeme přiložením krejčovského metru tak, aby nad čelem byl v místě, kde začínají vlasy, po stranách nad ušima a spojíme ho na zátylku. To je odpovídající údaj pro velikost paruky, použít ho lze i při vybírání klobouku nebo čepice. Zvolte si také použitý materiál, z něhož je paruka nebo prodloužení vyrobeno. V zásadě je volba jednoduchá - existují totiž jen dvě varianty. Buď jsou to pravé lidské vlasy nebo syntetický materiál. Nakonec si vyberte i požadovanou barvu, kterou byste se neměli snažit měnit, barvení paruk není nic snadného a spíš by došlo ke znehodnocení než k nějakému radostnému výsledku.

image0

Péče o paruky a prodloužení vlasů

Správně o paruku nebo příčes pečovat je skoro stejně důležité, jak samotný výběr vhodného typu, odrazí se ne vzhledu i trvanlivosti doplňku. Není potřeba paruku prát po každém použití, zpravidla to dostačuje po deseti až dvanácti použitích, pokud se ale budete hodně potit, raději to proveďte dříve. K omytí postačí voda, šampon a kondicionér použijte až v případě, že paruka začne ztrácet lesk a účes nebude již držet tvar. Po umytí paruku opatrně a s citem vymačkejte, potom ji osušte měkkým ručníkem. Rozhodně ji neždímejte ani v ruce, ani v pračce. Paruku s krátkým vlasem stačí nechat vyschnout, na dlohéý vlas lze použít klasický vysoušeč. K česání se nejlépe hodí jemný kartáč, případné smotky opatrně rozmotejte pomocí prstů. Kulmu raději na paruku nepoužívejte!

I prodloužení vlasů, nejčastěji opatřená klipem, potřebují občas údržbu. Vyrobena jsou nejčastěji z pravých vlasů a měli byste je udržovat v dokonalém stavu. Před praním rozpleťte prípadné smotky, sejměte ozdoby a namočte příčes ve studené vodě. Následně přidejte šampon, jemně příčes propláchněte a potom opláchněte čistou vodou. Chcete-li použít kondicionér, teď je ta pravá chvíle. Následně příčes opět opláchněte studenou vodou a vymačkejte ji, žádné ždímání ani kroucení ale nepoužívejte! K rozčesání můžete použít hřeben v velkými, širokými zuby, který je k příčesu výrazně šetrnější.

image1

(Podrobný návod na údržbu najdete na stránkách WIGSBUY.COM s anglickým textem a postup zobrazujícími fotografiemi).

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku