Nejprodávanější pouzdra na mobilní telefony

Nejprodávanější pouzdra na mobilní telefony

Zabrat co nejméně místa, poskytnout ochranu proti nárazu

Pouzdra silikonová zadní (označovaná i jako „gumová“) ochrání mobil velmi dobře proti pádu i riziku poškrábání. Jejich nespornou výhodou je, že před používáním nemusíme telefon z pouzdra vytahovat, dobře se v pouzdru drží, neklouže a vejde se snadno do kapsy díky minimálním rozměrům. Dotykovou plochu je zapotřebí ochránit fólií nebo odolným tvrzeným sklem. Materiálem je nejčastěji silikon, termoplastový polyuretan nebo směs polyuretanu s PVC či gumou. Pouzdra v provedení ultra-slim jsou extrémně tenká a telefon tak nepřibere na objemu, zvyšuje se u nich však riziko poškození při pádu. Výborné obaly tohoto typu vyrábí například JEKOD nebo Mercury Jelly.

Pevná zadní pouzdra se uchycují jednoduchým zacvaknutím na zadní kryt přístroje. Jsou zhotovena nejčastěji z lesklého a odolného tvrdého plastu, velkou výhodou těchto pouzder je to, že telefon není před použitím třeba z ochranného pouzdra vyjmout a jsou tenká. Poskytují dobrou ochranu proti poškrábání i z bočních stran. Slabinou je, může u nich dojít k prasknutí tvrzeného plastu při pádu na tvrdý podklad a občas v prašném prostředí dochází k vnikání prachu či jiných nečistot mezi kryt a obal. Vyžadují tedy občasnou údržbu a čištění. Nejznámějšími a osvědčenými výrobci pouzder tohoto typu je Samsung a JEKOD.

Pouzdra k zasouvání

Mnozí zákazníci dávají (snad trochu konzervativně) přednost tradičním zasouvacím pouzdrům. Ta dobře chrání celý telefon, před použitím je ale zapotřebí přístroj z ochranného pouzdra vyjmout, což nevyhovuje každému.

Poskytují vynikající ochranu proti pádu mobilu. Liší se především použitým materiálem, asi nejtrvanlivější jsou pouzdra kožená, dále se vyrábějí i z koženky a umělého semiše. Pouzdra z koženky jsou tenká a těsně obepnou telefon, kožená jsou trochu silnější, ovšem mnohem více vydrží a i na pohled jsou velmi atraktivní. Umělý semiš je sice velice dekorativní a příjemný na omak, nesedí ovšem na přístroji dokonale přesně a v případě znečištění se hůř čistí. Semišová pouzdra jsou často zdobená, u kůže se používá na ozdobu nejčastěji ražba a zlacení. Velmi oblíbená jsou pouzdra od firmy Roubal.

image0

Odklápěcí řešení

Takzvaná flipová pouzdra na mobilní telefony jsou výbornou ochranou choulostivého přístroje, přidají mu ale trochu na objemnosti. Potom už telefon tak snadno neumístíme například do kapsy u kalhot. Telefon zajišťuje měkký pružný držák nebo úchytka z tvrdého plastu. Oblíbenými výrobci jsou Forcell a Samsung.

Pouzdra s bočním otevíráním (tzv. „knížky“) mohou někomu trochu překážet při telefonování nebo psaní zpráv, je u nich třeba přední část překlopit dozadu. Jsou tenčí než flipová pouzdra, telefon i s obalem tedy nezabere tolik místa. Nasazují se buď na zadní kryt telefonu, nebo jako úplná náhrada zadního krytu mobilu (v tom případě je úspora místa ještě výraznější). Některé modely jsou opatřeny průhledným okénkem, kde vidíme na displeji i v zavřené poloze stav došlých SMS, hodiny a případné zmeškané hovory. Pouzdra firmy Samsung se považují v této kategorii za špičku, leckoho ale může zarazit jejich poměrně vysoká cena.

Telefon u pasu nebo na ruce

Pouzdra na opasek se v poslední době vyrábějí spíše jen v horizontálním (vodorovném) provedení, svislé umístění přístroje totiž bývá nepohodlné při sezení nebo jízdě v autě. Zavírání je řešeno nejčastěji suchým zipem, případně magnetem. Oblíbený je typ Sprint od českého výrobce Roubal.

Při sportu a outdoorových aktivitách se používají i pouzdra pro upevnění na paži pomocí pružného (zpravidla neoprénového) pásku. Přední část tvoří průhledná fólie, zbytek je zhotoven nejčastěji z odolného neoprénu. Přes fólii lze telefon snadno ovládat. Pouzdra mají otvor pro kabel sluchátek a zavírají se na suchý zip.

pouzdro na ruku (mobil)

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku