Meče a nože na swordsofnorthshire.com

Meče a nože na swordsofnorthshire.com

Samurajské meče

Kdo to byli samurajové a proč získaly jejich meče i dýky takovou pověst? Jednalo se o středověké japonské bojovníky, známé především svou nezměrnou poddaností tomu, v jehož službách byli. Sloužili buď císaři, nebo svému pánu, na prvním místě pro ně vždy byl nepsaný kodex a pevně stanovená pravidla. Zřejmě nejznámější samurajskou zbraní byl meč katana, který si můžete objednat i v internetovém obchodě SWORDSOFNORTHSHIRE.COM. K dispozici jsou cenově přístupné a velmi dekorativně působící repliky (moderní napodobeniny skutečných zbraní), které na první pohled laik od pravé katany nerozliší, k bojování se však nehodí kvůli použitému materiálu. Zakoupit však lze i skutečný a velice funkční meč, vyrobený pracnými a složitými postupy, které si rody mečířů předávaly z generace na generaci. Ke kataně patří i tradiční pochva a ozdobný stojánek, pochopitelně je v nabídce najde také. Dalšími méně známými samurajskými meči jsou meče z damascénské oceli, meče Odacchi, Wakizaschi nebo Sirasaya.

image0

Ninja meče

Nindžové ve filmech provádějí neuvěřitelné věci, ovšem skuteční nindžové nezůstávali se svými schopnostmi a výkony nijak pozadu. Jednalo se o speciálně vycvičené bojovníky především pro špionáž, první zprávy se datují už do 6. století, do období vlády císařovny Suiko. Do jejich bojové výbavy kromě dalších zbraní patřily meče a dýky, se kterými dokázali mistrovsky zacházet. V sortimentu SWORDSOFNORTHSHIRE.COM najde zákazník meče Ninjato a Tanto v mnoha různorodých provedeních a s efektním zdobením, první je klasický dlouhý meč s pochvou, ve druhém případě se jedná o krátký meč, který lze snadno ukrýt v oděvu. Meče ninjů jsou provedením podobné samurajským, jsou však většinou lehčí a ličí se i tvarem čepele. Záštita je opět nejčastěji oválná, aby dobře chránila prsty, rukojeť bývá opletena řemínky nebo hedvábným motouzem.

image1

Nože

Výše zmíněné zbraně s označením Tanto se občas řadí i do kategorie nožů, na první pohled působí jako orientální kombinace krátkého meče a klasické dýky, jedná se o smrtící zbraň především při boji nablízko, v případě potřeby je ovšem možné použít je i jako vrhací zbraň. Například model Ruymon tanto je dokonalým doplňkem ke klasické kataně, je vykován ručně z nejkvalitnější uhlíkové oceli. Přitom je v nabídce obchodu SWORDSOFNORTHSHIRE.COM za neuvěřitelnou cenu. Jedná se o plně funkční nůž, který může být chloubou každé sbírky.

Meče podle vlastních představ zákazníka

Pokud chcete něco skutečně unikátního, můžete si objednat katanu podle vlastního návrhu. Zadáte požadovanou délku čepele, zvolíte materiál, vyberete z více než stovky různých variant rukojetí a její provedení v kůži nebo s hedvábným potahem. Vyberete si u typ ostří, k dispozici je Notare (zvlněné), Midare (nepravidelné), Sugu (rovné), nebo speciální Natural Clay Temper. Přidat lze i gravírovaný název meče, logo nebo motto, přesně tak, jak to mívali staří samurajové.

Příslušenství

V kategorii doplňků a příslušenství nabízí obchod SWORDSOFNORTHSHIRE.COM stojánky na jeden, dva nebo i tři samurajské či ninja meče, které jsou vyrobeny opět v tradičním japonském stylu, koupit si můžete i rukojeti k samurajským mečům v různých barevných i designových provedeních. V nabídce je i vodotěsný obal na katanu, textilní obal na meč i pochvu s typickými střapečky, každý milovník japonských mečů a dýk bude určitě spokojen.

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku