Čaje, konvice, hrnečky na TeaVivre.com

Čaje, konvice, hrnečky na TeaVivre.com

Vyznat se ve výběru

Pro ty, kterým je vcelku jedno, jaký čaj vlastně pijí, jak byl připraven a jakou má chuť, může být setkání s opravdu kvalitním a správně připraveným čajem skutečně zlomovým zážitkem. Zatouží totiž po dalším stejně dobrém nebo ještě lepším čaji a začnou hledat, kudy vede cesta. A právě internetový obchod TEAVIVRE.COM se na čaj vyloženě zaměřuje, tudíž je to jasná volba. Jedná se o přírodní, organické a ekologické čaje bez chemických "vylepšení", jsou tedy nejen dobré, ale i zdravotně prospěšné a velmi chutné, každý si z bohatého sortimentu jistě najde právě ten druh čaje, který mu nejlépe vyhovuje.

Jak vybírat a nakupovat čaj

Spousta lidí při výběru čaje buď prostě vůbec nepřemýšlí, nebo si není jistá, jaký čaj si vlastně koupit. On totiž vůbec není čaj jako čaj. Příprava kvalitního čaje vyžaduje určité znalosti, málokdo třeba ví, že pro zelený a červený čaj je zapotřebí jiné teploty, stejně tak se liší i doba louhování, velikost vhodné nádoby, kolik množství čaje je třeba do nádoby vložit a ve hře je i mnoho dalších faktorů, které ovlivní výsledek. Záleží samozřejmě i na použití vhodné vody a čajového nádobí. Veškeré potřeby ke správné přípravě čaje jsou také v nabídce TEAVIVRE.COM a protože příprava čaje i jeho konzumace by měly být malým obřadem, věnujte pozornost i těmto zdánlivě podružným věcem.

caje TEAVIVRE.COM

Konvice, hrnečky a všechno ostatní

Sortiment obchodu TEAVIVRE.COM nabízí samostatně konvice, hrníčky a další potřeby k přípravě čaje stejně jako sady pro různý počet osob. Materiálem je buď keramika nebo sklo, často se nepoužívají i zajímavé kombinace materiálů. Plastové nádobí k čaji v žádném případě nepatří, takovému barbarství se rozhodně vyhněte!

Druhy čaje a jejich vlastnosti

Černý čaj je populární hlavně pro své příznivé působení na lidský organismus. Podporuje totiž trávení, pomáhá při snižování tělesné hmotnosti a působí pozitivně i na kosti. U černého čaje je zhusta využíván proces fermentace (tedy vlastně oxidace) čajových lístků, takový fermentovaný čaj potom Číňané nazývají červený čaj, který má při správném balení a skladování vysokou trvanlivost. Zelený čaj je původní první čaj, u něhož k fermentaci lístků nedochází a zachovává si tak maximum účinných látek. Lístky jsou pouze tepelně ošetřeny, časem ovšem ztrácí na kvalitě a nehodí se k delšímu skladování. Do Evropy pronikl teprve relativně nedávno, do České republiky se začal hojněji dovážet zejména v devadesátých letech. Takzvaný bílý čaj má nazlátlou barvu a jemné, trochu nasládlé aroma. Byl označován jako "čaj císařů", protože byl velmi vzácný a obyčejní lidé si ho prostě nemohli dovolit. Dnes ovšem není problém i takový čaj vyzkoušet, třeba právě to bude druh, který vám dokonale "sedne". V nabídce obchodu TEAVIVVRE.COM pochopitelně žádný z těchto čajů nechybí, navíc tu najdete i čaje bylinkové, speciální ledový čaj, ovocný čaj, časové směsi i čaje zdravotní. Tak si svůj čaj pěkně v poklidu vychutnejte, jak to Číňané doporučují už po staletí.

image1

 

Zobrazit více článků