Lara Croft: Relic Gun

Lara Croft: Relic Gun

Lara Croft - pořádná výbava jako vždy

Krátké šortky, vypasované tričko, k tomu nějakou pořádnou zbraň, tak známe Laru a jinak si ji ani nedokážeme nejspíš představit. Kromě pistolí do obou rukou může popadnout brokovnici, kuši, dvě rychlopalné pušky, odstřelovačku nebo sáhne i po granátometu. Prostředky na posílení vyvolané zkázy je třeba hledat nebo za herní penízky zakoupit, potom si může hrdinka ještě mnohem víc dovolit a „vyšlápne si“ i na opravdu těžké protivníky. Samozřejmě nebude chodit pořád v tom samém, k dispozici bude mít například maskovací oblek, pilotní kombinézu nebo motorkářské vybavení, vždycky bude rychlá, drsná a sexy.

image0

I na poušti čeká dobrodružství

Pochvalu si za zpracování Sahary v další epizodě grafici a výtvarníci rozhodně zaslouží, průjezdy i skákání si tady hráč vychutná skutečně naplno. Sbírání mincí a předmětů pro vylepšení je velmi důležitou složkou hry, dodávající na napínavosti. Bez vylepšení a zásob je totiž i sebechytřejší a akrobaticky nadaná hrdinka vydána na milost a nemilost číhajícímu nebezpečí. Krkolomné běhy po skalních srázech, zdech a skoky přes zející propasti vyžadují plné soustředění, občas si prostě stejně nějaký kus budete muset zopakovat. To ale ke každé pořádné hře tohoto typu patří. Naučit se používat různé varianty pohybů, skoky, úhyby a bojová komba netrvá příliš dlouho, své schopnosti ale bude postava hrdinky rozvíjet i později, ačkoli už ne tak rychle. Dostat se dál znamená odhalit skryté artefakty, což není úplně snadné, kromě bojování tedy je třeba občas i důkladně přemýšlet.

image1

Hledání a pátrání mezi bojem

Není třeba se obávat monotónnosti nebo nudy, hledání a pátrání není řešeno opakovanými úkony, pokaždé je připraveno něco zajímavého a překvapivého. Hra má spletitý děj, právě pátrání po ukrytých předmětech posunuje příběh dál, odkrývá souvislosti a naznačuje další otázky. Lara Croft Relic Gun skrývá mnoho vedlejších úkolů a bonusů, které průběh hraní výrazně oživují. Především zlaté odměny jsou žádoucí a pomáhají ve vývoji i vybavení postavy, existuje pochopitelně i možnost zakoupit bonusy za skutečné peníze, pokud je někdo netrpělivý nebo si neví rady, i to může být občas řešením.

image2

Grafika na displeji mobilního zařízení je velice dobře zpracovaná

Vylepšení na chvíli i trvalá

Některé bonusové předměty vydrží jen nějakou dobu, znervózňující odpočet k soustředění a pohotovým reakcím moc nepřidá, mise ale lze splnit s trochou trpělivosti bez větších problémů. Jen občas plánovat a přemýšlet dopředu, to často usnadní celou akci víc než jen zběsilý běh a střelba všude kolem sebe. Najdete i příležitost využít starodávných kleteb k seslání na někoho z přítel prostřednictvím Facebooku. To přináší do hry zajímavé zvraty, podle účinku kletby dojde ve hře k překvapivé změně. Pro odrážení kleteb lze dokonce zakoupit „onyxové želví kouzlo“ a potom se nepřátelům vysmát do očí. Tyhle věci je prostě potřeba vyzkoušet. Právě kombinace akce s logickými úkoly dělají hru LARA CROFT RELIC GUN napínavou a lákavou. Je to výzva pro hráče v každém věku!

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku