Jak nakupovat na AliExpress.com

Jak nakupovat na AliExpress.com

Bezpečný nákup

Protože obchod ALIEXPRESS.COM garantuje zákazníkům kromě velkého výběru zboží a vysoké kvality i bezpečné nakupování, je systém nastaven tak, že platíte až po dokončení nákupu. Ovšem platba zůstává v režimu "garance" až do doby, než zákazník potvrdí příjem zboží a to, že došlo v pořádku. AliExpress.com také zaručuje možnost vrácení peněz zákazníkovi do patnácti dnů po dokončení objednávky. Vrácení peněz je garantováno i v případě, že zboží dorazilo v pořádku, ale zákazník změnil názor a nechce ho - vrací ho tedy vlastně bezdůvodně. Navíc není třeba se obávat padělků a kopií, pokud by došlo ke zjištění padělku, vrátí vám obchod až trojnásobek ceny zboží! Tedy je vidět, že svému zboží v AliExpress.com opravdu věří.

Jak probíhá samotný nákup

Pro přihlášení potřebujete mít svůj účet na AliExpress.com. Pokud jste si ho dosud nezaložili, je to snadné, stačí provést registraci. Není-li pro vás pohodlná a přehledná komunikace v angličtině, můžete přepnout do češtiny. Následně si vybíráte zboží a vkládáte ho do virtuálního košíku. Při výběru sledujte hodnocení od ostatních zákazníků, doporučeno je volit produkty od hodnocení, které je vyšší než 90 %. Potom si vyberete způsob dopravy, což je provázáno i s placením případné daně (DPH) a cla. Celková cena se totiž pro celnici vypočítává sečtením ceny výrobku a nákladů na dopravu. Po zvolení způsobu platby zboží zaplatíte a pak už jen stačí sledovat, zda prodejce zboží již odeslal. K tomu je vhodné vyžádat si od prodávajícího číslo zásilky, což bývá většinou možné. Potom můžete cestu zásilky sledovat a nenecháte tak propadnout ochrannou lhůtu, než zboží dorazí.

Registrace na aliexpress.com

Zajímavé tipy pro zákazníky

  • Pokud by došlo ke ztrátě zásilky nebo jiným komplikacím s objednávkou, peníze vám budou vráceny zpět, tak je to v pravidlech nákupu uvedeno.
  • Když sledujete pohyb zboží, dbejte na to, zda do pěti dnů je již vyexpedováno, případně se neváhejte e-mailem ozvat a připomenout.
  • Po vyexpedování začíná běžet tzv. "ochranná lhůta", kdy nad zbožím máte kontrolu a kdykoli můžete otevřít Open Dispute (kde můžete projevit své případné námitky nebo stížnosti).
  • AliExpress peníze, které jste použili k zaplacení zboží, poukáže prodejci až po tom, kdy potvrdíte, že jste zásilku v pořádku obdrželi. To znamená, že až po uplynutí zmíněné ochranné lhůty, kterou můžete sledovat v kartě "Orders" (objednávky).
  • V případě, že by prodejce na Open Dispute nereagoval, řeší vše AliExpress.com, pokud by došlo k pochybení ze strany prodejce případně odhalení padělaného výrobku, máte nárok na vrácení až trojnásobku pořizovací ceny zboží.
  • V případě, že zboží neodpovídá objednávce, s prodejcem většinou není problém se domluvit na schůdném řešení.
  • Při výběru zboží je vhodné zaškrtnout tlačítko pro dopravu zdarma (Free shipping) a pokud požadujete od zboží jen jeden kus, tak pro jistotu i "1 Piece only" (jen jeden kus).

Čím zaplatíme?

Platba se prování nejčastěji online platební kartou (VISA nebo MASTERCARD), platby jsou ve většině českých bank zcela zdarma. Pokud by to nešlo, ověřte si nejprve, zda vaše platební karta je povolena pro internetové platby. O stanovení DPH nebo cla jsme pro vás připravili samostatný článek, kde je téma detailně rozebráno.

Platební metody aliexpress.com

 

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku