Jak nakupovat na Alibaba.com

Jak nakupovat na Alibaba.com

Tento web patří mezi další, které využívají hromadného nakupování. Můžete zde nakupovat jako fyzická a nebo právnická osoba a mnohem výhodnější je, když si objednáte zboží například více jak 500 ks.

Po jednom kusu se zde nevyplatí nakupovat, jelikož poštovné je velké a také málokdy natrefíte na tomto webu na prodávajícího, který by danou věc, o kterou máte zájem, chtěl po jednom kuse prodat.Jedná se tedy o portál, který se zaobírá hromadným nakupováním. Necílí na koncového zákazníka, ale na překupníka.

image0

Co se týče plateb, tak možnosti platby můžete využít přes T/T, Western Union nebo MoneyGram. T/T je běžný převod z účtu na účet předtím, než vám zboží dojde. Platba tedy probíhá předem. Western Union zprostředkovává klasickou složenkou Česká pošta.

Zde na tomto čínském webu naleznete vše. Od párátek až po velké stroje, jako je například jeřáb. Pokud jste například distributorem bylinných čajů pro Česko, pak si zde můžete nakoupit velmi levně kamion ženšenu a pod.

Pozor si dejte na nákup podezřele levné elektroniky. Většinou se odběratelé shodují, že se jedná a velmi dobré kopie, které však nejsou originály. To samé platí i u značkového oblečení.

Pozor si dejte i na poplatky za clo, se kterými musíte počítat, že je za převoz přes hranice stoprocentně zaplatíte.

Možnosti platby na Alibaba.com

Tato společnost je jednou z nejvíce rostoucích a rozpínajících se firem do celého světa. Najdete zde nejvýznamnější, ale i málo známé prodejce z celé Asie. Bohužel však žádná z firem neposkytuje záruku, že zboží vám dojde v kvalitě, ve které jste si ho objednali. Proto kupujte jen u ověřených obchodníků.

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku