Top 10 letovisek pro Čechy v zahraničí

Top 10 letovisek pro Čechy v zahraničí

Benátská riviéra

Příjemnou letní dovolenou si můžete dopřát na vyhlášených plážích benátské riviéry například v letovisku La Pigna – Rosolina Mare. Nachází se pouhých 400 metrů osd písčité pláže a tak si můžete vybrat mezi koupáním v obrovském bazénu nebo v moři. Pro klienty rezoidence La Pigna je vstup do bazénu zdarma.

Láká vás Egejská riviéra?

Pro letní dovolenou jedno z nejvhodnějších míst. Letovisko Kusadasi je vyhlášené svým příjemným klimatem a skvělými plážemi. Je ideálním místem pro poznávací výlety do okolí, necelých 30 kilometrů daleko se nachází národní park Dilek, pouhých 20km je vzdálena slavná památka Efez, což jsou pozůstatky starověkého města.

image0

Kypr má své kouzlo

Vyhlášené letovisko Kyrenia (Girne) rozhodně stojí za pozornost jako cíl letní dovolené. Nachází se na severu Kypru a nabízí písčité pláže, je stranou dalších rušných letovisek a jistě právě větší soukromí přispěje k větší pohodě vaší letní dovolené. V okolí se dochovaly zříceniny hradů, pokud si rádi prohlédnete místa, z nichž je cítit historie. Shlédnout můžete i vrak starověké lodi, milovníci moře mohou kromě koupání absolvovat třeba i potápěčský kurs.

Kouzlo Černé Hory

Jedná se bezesporu o jednu z nežádanějších destinací právě pro letní dovolenou, ačkoli sem turisté vyrážejí prakticky po celý rok. Letovisko Ulcinjská riviéra je situována na jihu černohorského pobřeží i nijak si nezadá například s tou italskou nebo francouzskou. Klimatické podmínky jsou prostě skvělé, nádherné pláže s jemným pískem se táhnou v délce přibližně dvaceti kilometrů. Milovníci památek tady najdou pozůstatky po římských stavbách, byzantské památky a mnoho dalších architektonických skvostů. Místy je výrazná zástavba z dob, kdy vládli v Ulcinji Turci.

image1

Krásná letní dovolená v Chorvatsku

Úžasné turistické letovisko Zelena Punta s příjemnými apartmány se nachází na zalesněném poloostrově Ugljan, přibližně kilometr od Kukljice. Nedaleko leží i kouzelný Národní park Kornati. Kromě koupání na písčité pláži s oblázky se můžete věnovat také dalším rekreačním aktivitám, jakými je například cyklistika, tenis, stolní tenis, minigolf nebo si dopřát výlet na kole.

Za sluncem do Egypta

Máte-li v oblibě pořádné teplo, koupání a toužíte po kvalitním hotelu s příjemnou atmosférou, zvolte si některý z hotelů v oblasti letoviska Nabq Bay, vzdáleného pouhých 7 km od letiště. Na písčitou přímořskou pláž můžete dojít pěšky, je to jen krátká a pohodová procházka, případně vás ochotně sveze hotelový shuttle bus, který jezdí každých 15 minut. Rozhodnete-li se navštívit centrum města, kde můžete obdivovat starodávnou architekturu nebo zajít na nefalšovaný trh, je to pouhých 18 kilometrů. Nedaleká pláž je písčitá, s korálovým podložím, k dispozici jsou zdarma lehátka a slunečníky.

image2

Vzhůru na řecký ostrov Rhodos

Řecko je stále oblíbenější destinací, kam za dovolenou vyrážejí turisté a rekreanti z celého světa. Letovisko Kolymbia je situováno nedaleko od moře a nabízí skutečně pohodový pobyt. Pro případné nákupy a prohlídku centra města nemusíte urazit víc než pouhých 400 metrů, abyste se ocitli mezi typickými tavernami a obchody i obchůdky. Budete-li chtít navštívit historií opředené město Rhodos, dělí vás od něj pouhých 30 kilometrů. Prostě letní dovolená jedna báseň!

Lákavé Turecko

Krásné a pro turisty skvěle vybavené hotely se nacházejí v letovisku Alanya, kde strávíte skvělou letní dovolenou u moře. Nacházejí se tu překrásné dlouhé pláže, čisté moře, dostatek obchodů, restaurací i zábavních zařízení. Fantastická je i zdejší přírodní scenérie. V centru najdete spoustu obchůdků, kaváren, restaurací a barů, kde se nabízejí především místní speciality, které by návštěvník určitě neměl opomenout. Při nakupování nezapomeňte smlouvat, počítá se s tím a jinak byste nejen zaplatili příliš mnoho, ale také zklamali prodávajícího.

Pod španělským sluncem

Letovisko Roquetas de Mar se nachází na slunečném pobřeží Costa Almeria. Je to jedno z nejvýznamnějších přímořských letovisek ve Španělsku. Milovníci přírody by mezi výlety a koupáním neměli zapomenout navštívit dva národní parky, které jsou v dosahu.

image3

Do Bulharska? Ano, nebudete zklamáni!

Letovisko Slunečné pobřeží láká už svým názvem a právem patří mezi nejoblíbenější místa na pobřeží Černého moře. Leží asi 30 kilometrů od Burgasu, je to rychle se rozrůstající moderní letovisko s nově postavenými i kompletně zrekonstruovanými hotely. Nabízí kromě skvělého koupání i mnoho příležitostí k zábavě. Zdejší pláže jsou vyhlášené svým jemným pískem i čistotou, dokonce opakovaně získaly prestižní ocenění Modré vlajky. Na letní dovolenou skvělá volba!

Zobrazit více článků