Top 10 knih o sportu 2015

Top 10 knih o sportu 2015

Kniha NAHÝ BOJOVNÍK od Paula Tsatsoulinea vás může naučit, jak se stát skutečným silákem, aniž byste strávili stovky hodin v posilovně a polykali drahé preparáty. Jako bývalý instruktor speciálních jednotek autor určitě ví, o čem mluví. Pustíte se do tréninku s touto knihou?

image0

Také Paul Wade se v knize s pochmurným názvem TRÉNINK VĚZNĚ věnuje tématu nabývání tělesné síly a kondice. Autor strávil devatenáct let v hrůzných podmínkách věznic v Angole, San Quentinu a Marion. Z hubeného čahouna se vypracoval na jednoho z nejlépe osvalených mužů na světě, tajemství úžasného budování muskulatury objevil právě v těch nejtěžších podmínkách. Pokud chcete cvičit podle jeho návodu, pochopitelně nemusíte kvůli tomu za brány nápravného zařízení.

image1

Bojové techniky, které pocházejí z Asie, jsou velmi populární a jejich tréninku se věnuje stále větší počet lidí. Kniha PRAKTICKÉ JEET KUNE DO vysvětluje podrobně styl, jehož autorem je legendární Bruce Lee. Dozvíte se o historii a vzniku tohoto bojového umění, v knize najdete i teorii a praxi v důkladném rozboru. Popsány jsou i průpravné cviky a praktické techniky.

image2

Jezdíte rádi na kole? Chcete své výkony zlepšovat a věnovat se tréninku? Potom je ideální knihou pro vás TRÉNINKOVÁ BIBLE PRO CYKLISTY od Joe Friela. Nezáleží na tom, zda se chcete jen občas projet a užít si dobrý pocit odpočinku a pohody nebo chcete dokázat vic a začít se účastnit třeba i amatérských závodů. Kniha vás povede tou správnou cestou rozvržení tréninkových dávek, poradí s životosprávou cyklisty a s regenerací po tréninku. Kilometry vám po přečtení knihy a tréninku podle ní budou možná připadat kratší.

image3

Samozřejmě nemůžeme zapomenout na knihu o jednom z nejoblíbenějších evropských sportů, o fotbalu. Legendy zeleného trávníku jsou věčné, patří mezi ně i CRISTIANO RONALDO. Tak se jmenuje i kniha, jejímž autorem je Petr Čermák a popisuje životní příběh obyčejného chlapce z portugalské Madeiry, který si vydobyl slávu a získal pověst fotbalového génia.

image4

Horolezecké tématice se věnuje kniha NA ANNAPÚRNU, v níž autor Vladimír Procházka popisuje průběh první (tehdy ještě československé) expedice do Himalájí v roce 1969. Popis zdolání Annapúrny IV je velmi čtivý a dramatický, vydání je doplněno o rozhovory, ke knize obdží čtenář i DVD s devadesátiminutovým dokumentem

image5

Vodácký sport má své kouzlo, o němž se jen těžko vypráví. Ale kdo si jednou divokou vodu vyzkoušel, ten už na své pocity nikdy nezapomene. Vodáků je určena kniha CENA ADRENALINU, jejímž autorem je Petr Ptáček. Seznámíme se v ní se dvaačtyřiceti poutavými a napínavými příběhy, z nichž některé vyvolají i lehké mrazení v zádech. Vzrušení a risk ale stéle budou přitahovat.

image6

Autobiografie nejrychlejšího běžce všech dob se jmenuje RYCHLEJŠÍ NEŽ BLESK a autorem samozřejmě nemůže být nikdo jiný než Usian Bolt. Fenomenální a charismatický běžec si získal svými výkony obdiv a podporu lidí z celého světa. image7

Už vám někdo řekl: PUSŤTE SE DO GOLFU!?. Právě tak zní i název knihy Debbie Wiatkusové, která je jakýmsi návodem, jak vstoupit správně do golfového prostředí a vyhnout se případným nástrahám. Kniha poslouží i jako doplněk tréninkových lekcí a kursů, láká vás vběhnout na green?

image8

A nakonec? Hokejová legenda nesmí pochopitelně chybět! Petr Čermák předkládá čtenářům a fanouškům bohatě zpracovaný příběh hokejisty tělem i duší pod názvem ČLOVĚK JÁGR. Pochybuji, že by Jaromíra Jágra někdo ze čtenářů neznal, jistě si ale rádi rozšíříte svůj pohled na věc a k tomu právě tato pečlivě a detailně zpracovaná kniha směřuje. Vyšla v nově aktualizovaném vydání.

image9

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku