Top 10 autorů bestsellerů

Top 10 autorů bestsellerů

V žánru detektivek a knih s kriminalistickou tématikou je velmi populárním autorem LARS KEPLER. On tedy, upřímně řečeno, tenhle člověk ve skutečnosti neexistuje, jedná se o pseudonym autorské dvojice, kterou tvoří manželé Alexander Ahnodril a Alexandra Coelho Ahnodrilová. Jsou ze Švédska a věnují se detektivnímu žánru ve většině svých knih. Jsou autory zatím pěti knih, nejvýznamnější bestsellerem se stalo jejich poslední dílo – detektivní román Stalker.

image0

Norský spisovatel JO NESBØ se kromě psaní knih projevuje i jako hudebník, jeho nejznámější knihou je bezesporu napínavý román Krev na sněhu. Původně vystudoval finanční analytiku a také ekonomiku, nějakou dobu se zkoušel prosadit coby novinář, mezi jeho životní zkušenosti ale patří i práce taxikáře, byl krátkou dobu však i makléřem.

autor JO NESBØ

Bestsellery, které se prodávají dodnes, dokázala poutavým a originálním způsobem napsat světoznámá autorka Agatha Mary Clarissa lady Mallowanová, rozená Millerová, obvykle známá jako Agatha Christie. Vždyť kdo by neznal Hercula Poirota nebo legendární slečnu Marplovou? Autorka se zapsala do podvědomí čtenářů spoustou velmi kvalitních knih, které jsou vydávána a prodávány dodnes.

image2

Americký spisovatel JOHN MICHAEL GREEN získal v roce 2014 dokonce Printzovu cenu za sou knihu Hledání Aljaška, na pultech knihkupectví se s současné době setkáme s jeho bestsellerem Příliš mnoho Kateřin. Dalším z jeho úspěchů byl úspěšný bestseller Hvězdy nám nepřály. Mladý autor jistě nespí na vavřínech a tak je jen otázkou času, kdy se od něj dočkáme dalšího knižního hitu.

image3

Kanaďan WILLIAM PAUL YOUNG se proslavil zejména svou veleúspěšnou novelou Chatrč. Začal údajně psát především z toho důvodu, že chtěl svým přátelům dát zcela ojedinělé a originální dárky. Knihy bylo ponejprv vytištěno jen 15 kopií, přes povzbuzování přátel vydavatelé spolupráci odmítali. Nakonec ji tedy vydal s příteli ve vlastním, nově založeném nakladatelství – a kniha se stala trhákem!

Autor WILLIAM PAUL YOUNG

Britský spisovatel KEN FOLLETT je znám jako autor veleúspěšných historických románů a také thrillerů. K napsání první knihy (tou byla detektivka, vydaná pod pseudonymem) se odhodlal proto, že potřeboval peníze na opravu auta. Tehdy pracoval jako reportér a tak ke psaní neměl daleko. S orientací na historické náměty a temný příběh se jeho knihy díky poutavému zpracování stávaly následně světovými bestsellery, například Klíč k Rebece (1980) nebo Muž s podivnou minulostí (1982).

image5

Ze Švédska přichází v poslední době mnoho úspěšných bestsellerů. Mezi jejich autory se bezesporu řadí i JONAS JONASSON. Je znám jako autor knihy Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, která byla úspěšně i zfilmována, dalším jeho dílem, které v poslední době překonává rekordy v prodejnosti je Analfabetka, která uměla počítat.

image6

Bestsellerem se může stát i kniha pro ty, kdo rádi vaří, pečou nebo grilují. Zdeněk POHLREICH je autorem knihy Grilování, která se už bestsellerem rozhodně stala, stejně jako jeho další gastronomická díla. Kromě toho, že je jedním z nejúspěšnějších českých šéfkuchařů se věnuje také moderování pořadů v televizi a řady úspěšných knih, které by v kuchani neměly chabět.

image7

Velkou popularitu si u příznivců žánru fantasy získal polský autor ANDRZEJ SZAPKOWSKI, jenž přivedl na svět legendárního zaklínače Geralta z Rivie. Čás ságy byla i úspěšně zfilmována a podle knih vznikly i počítačové hry.

image8

Pokud jste ještě nečetli knihu JOSEPHA HELLERA Hlava XXII., máte co dohánět. Kromě tohoto proslaveného bestselleru je autorem řady satirických děl, novel a dramat. Svým nenapodobitelným způsobem si získal čtenáře po celém světě. Hlava XXII. Byla i velmi úspěšně zfilmována.

image9

Zobrazit více článků