Šperky, hodinky a mnohem více na nbeads.com

Šperky, hodinky a mnohem více na nbeads.com

Koupit si už hotový výrobek? Proč by ne...

Nemáte moc šikovné prsty, museli byste použít brýle nebo prostě svůj čas využijete jiným způsobem a přitom se vám věci z korálků, mušliček a kamínků moc líbí? Žádný problém, v kategorii hotových výrobků si jistě vyberete to pravé. Může to být náramek, náhrdelník, hodinky nebo třeba čelenka, skvělým dárkem jsou celé sady korálkových šperků, sestávající se z několika dekorativních předmětů, sladěných ve stejném stylu. Udělejte radost sobě nebo potěšte přítelkyni, manželku či dceru, výrobky z korálků mají svou duši, vyjadřují určitou náladu a působí velmi efektně.

Udělej si sám... Radost z vlastnoručního výtvoru

To navlékání zase není tak složité, prý dokonce úžasným způsobem uklidňuje a psychicky uvolňuje, navíc můžete popustit uzdu umělci a výtvarníkovi (nebo umělkyni a výtvarnici, pochopitelně), který/á ve vás někde ve skrytu dříme. Nemáte tak bujnou fantazii, nedaří se vám sladit barvy a tvary tím způsobem, aby všichni výsledek obdivovali. Ani v tom případě není nic ztraceno, nechte se inspirovat stránkami NBEADS.COM, vyberte si model, který se vám líbí a objednejte si sadu nebo jednotlivé korálky i další potřeby, potom už se můžete pustit do výtvoru, který bude originální a navíc vlastnoruční.

image0

Materiál od A do Z

Co bude takový navlékač či navlékačka potřebovat? Nezdá se to, ale pokud chceme dosáhnout dobrých výsledků, je potřeba použít i správné pomůcky. Zaprvé nám půjde práce mnohem lépe od ruky a za druhé by určitě byla škoda, kdyby vlastnoručně vytvořený výrobek nakonec měl díky nevodným materiálům jen krátkou životnost nebo se dokonce rozsypal na komponenty v tom nejméně vhodném okamžiku. Vhodným materiálem pro navlékání je pevné vlákno, šňůrka nebo kovová struna či drátek, zakoupit lze i zapínání a háčky či kroužky v nejrůznějším provedení, pro měkká vlákna také speciální navlékací jehly. V nabídce nechybí ani již spojené části pro kompletaci větších šperků, které jsou propojeny například ozdobnými kovovými očky, to doma ani šikulka asi nezvládne úplně dokonale.

Z čeho ty korálky vlastně jsou?

Obchod NBEADS.COM má širokou škálu korálků od skleněných, dřevěných a keramických přes dřevěné i akrylové. Korálky nemusejí být vždy jen ve tvaru kuliček, najdete tu různé tvary i symboly a motivy, které lze při navlékání do šperku zapracovat. Přehršel barev, tvarů a materiálů ale neznamená, že bychom měli opustit přijatelný vkus a vytvořit zběsilé kýčovité monstrum. Ovšem to se někdy může také stát, výsledek se nám nelíbí a co s tím? P/rostě výtvor rozebereme, chvíli budeme použité korálky třídit ve stylu pohádkové Popelky a můžete začít znovu, tentokrát to jistě uděláme lépe. Vždyť zkušenostmi se člověk učí. Proto navlékání korálků je i velmi vhodné pro děti, naučí se manuální zručnosti, citu pro materiál a v neposlední řadě se naučí vážit si vlastní práce, pokud si nějaký šperk vlastnoručně sestaví.

koralny na nbeads.com

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku