Fallout 4

Fallout 4

Žádný strach, retro prostředí se objeví jen občas v časové smyčce

CO NÁS VE HŘE ČEKÁ?

Po Velké válce to nevypadá nikde dobře, ani v Massatchusess, kde začneme své putování postapokalyptickým světem, spíše místy ruinami. Dostaneme se i do Bostonu, kde některé čtvrti na první pohled ještě vypadají docela zachovale, ovšem nějaká přátelská setkání taky očekávat tedy skutečně nelze. Ale už v traileru jsme mohli vidět úžasně animovaného německého ovčáka, snad nás bude ve hře provázet a určitě nebude jen tak zbytečně bloumat kolem. Staré dobré a osvědčené zbraně se samozřejmě v inventáři ocitnou vedle několika novinek, vyzrazovat však toho moc nelze. Ovšem překvapení čeká i na ty, kteří nasadili v očekávání laťku hodně vysoko.

image0

Kamarád ve zpustošeném světě, to je vždycky fajn

HUDBA A GRAFIKA

Moderní přístroje dokáží samozřejmě zprostředkovat velmi sugestivní dojem, to se v případě Falloutu 4 týká grafického provedení i podbarvující hudby a výtečně zvládnutých zvukových efektů. Na pořádná sluchátka nebo s dobrou audiosestavou (a sami doma!) si věrohodný zvuk skutečně vychutnáme! Grafika je velmi dobrá a především hráči ocení dokonalé fyzikální modely, takže věci se chovají opravdu věrohodně. To býval u mnoha her sice občas zábavný moment, ale někdy také pěkný problém a nežádoucí prvek. Ovšem to u Fallout 4 nehrozí, prostředí i předměty se chovají zcela realisticky. Pro hráče na PC přibude i trochu retrospektivně působící (ale někdy nedocenitelný) pohled z ptačí perspektivy. Pamatujete si ještě izometrický pohled z prvních RPG?

image1

Trochu ponurá atmosféra, že?

ABYCHOM MOHLI ČELIT HROZBÁM

V naší výbavě pochopitelně nebude chybět brnění, zbraně a další potřebné předměty. Najde se místo i pro již zmíněného ovčáckého psa, arzenál oživí tradiční i futuristické zbraně včetně laserových. A nějaké to vylepšení? Jasně, že na něj taky dojde, ale bude třeba ho nějakým způsobem získat, po ulici se takové věci nepovalují jen tak ani ve hrách z budoucnosti, natož ve Falloutu 4. Čekají nás vyzkoušená i zcela nová vozidla s intuitivně řešeným ovládáním, tedy nestrávíme dlouhý čas ve virtuální „autoškole“, při praxi z jiných her jezdíme hned jako profíci a soustředíme se na hru samotnou. Také vlastnosti vozidel jsou maximálně věrohodné a fyzikálně dokonale simulované.

image2

Bez pořádné výbavy by byl i s hrdinou hned konec

VELKÝ A PŘÍSTUPNÝ SVĚT

Zda dojde k tvorbě češtiny s podporou výrobce, to je zatím ve hvězdách. Respektive určitě se to bude odvíjet i od prodejnosti, zkušení hráči si ale najdou cestu určitě i v anglické verzi. Svět, ve kterém se hráč bude téměř bez omezení pohybovat svou rozsáhlostí údajně překoná ty, které už jsme měli možnost projít a prozkoumat, nechme se tedy překvapit a doufejme, že už nás Bethseda nebude napínat dlouho. Fallout 4 je rozhodně velká výzva pro všechny hráče…

image3

Už abychom se tam mohli virtuálně projít…

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku