PayPal pro začátečníky

PayPal pro začátečníky

Jít do toho?

Při ohlédnutí na minulý rok, kdy právě PayPal používalo více než 150 miliónů (!!!) uživatelů je třeba uznat, že asi tento způsob úhrady má něco do sebe. Proč si tedy tento účel pořizovat? Důvodů je hned několik: internetové nákupy jsou při použití služby PayPal mnohem rychlejší, nejen ve srovnání s bankovním převodem ale i proti platbě kartou. Vyhnete se opisování čísla karty, data platnosti a CVV kódu, zadáváte pouze svůj e-mail a heslo, po potvrzení částky je nákup uskutečněn hned. Také ti, kdo něco prodávají, ocení přednosti PayPalu - peníze lze totiž převádět mezi soukromými PayPal účty, službu lze používat pro různé měny. Nebudou vás tedy trápit kursy bank, můžete si částku ponechat i ve měně, v níž byla zaslána. Někoho trochu může trápit používání angličtiny, není to ale nic složitého a lze využít i služeb neoficiální české poradny pro PayPal. Protože lumpové jsou vynalézaví, i přes všechnu bezpečnost se vyplatí nastavit vhodným způsobem limity pro internetové platby, zvolit opravdu kvalitní neprolomitelné heslo.

Jak vytvořit vlastní virtuální peněženku

Založení vlastního účtu není nijak složité. Netrvá to dlouho a stačí vám mít bankovní účet a k dispozici počítač s internetovým připojením. Pay Pal za vytvoření účtu nic nežádá, vstupní poplatky tu prostě a jednoduše nejsou. Vstoupíte na stránky PayPalu, vpravo nahoře najdete modré tlačítko k registraci (Sign up) a po stisknutí začnete s registrací. Začínáte výběrem typu účtu /pro běžné používání vyhovuje osobní), potom budete vyzváni k zadání e-mailu a zadáte heslo. To musí obsahovat nejméně osm znaků včetně nejméně jedné číslice. Následně vyplníte jméno a adresu, potom přidáte svou platební kartu. Při registraci tímto způsobem je to zapotřebí provést, vyplníte tedy šestnáctimístné číslo karty, datum platnosti (expirace) a kód CVV. Pokud byste nechtěli zadávat údaje ze své karty, můžete zvolit registraci "Sign Up for Free" s velkým tlačítkem uprostřed uvítací stránky. Zkontrolujte přednastavení země, vyberte si jazyk pro komunikaci (angličtina, francouzština, španělština nebo čínština a pokud se jedná o osobní účet pro soukromé používání, vyberte levý sloupec, začne registrace. Vyplňte osobní údaje (e-mail, jméno a příjmení, adresu nebo telefon), v nabídce další stránky si vyberete, jak dobíjet PayPalový účet převodem ze svého účtu nebo z platební karty. Lze jít také rovnou na svůj účet (Go to my account) a potom na "Account". Zvolit způsob dobíjení virtuální peněženky lze později změnit nebo i zvolit až dodatečně.

image0

Tři způsoby nabití

Nabít lze PayPal z platební karty, odkud budou peníze rovnou strženy. Hodí se pro to karty Visa, Mastercard, American Express a Discover, kartu přidáte po vybrání "Link and confirm my debt or credit card". Druhov variantou je převod se svého běžného účtu, kdy musíte ale zadat číslo svého PayPal účtu a Transfer ID, aby peníze mohly být na váš účet úspěšně převedeny. Vložit na svůj účet můžete od 80 Kč až po 50 000 Kč, podle potřeby. Transfer ID najdete v záložce Top Up, stejně jako číslo PayPal účtu, kam budete peníze převádět. Převod musí být proveden z účtu, vedeného na vaše jméno. Jako třetí variantu lze použít službu PayTrust, která je sice prostředníkem, ale zase funguje v uživatelsky příjemné češtině. A teď um můžete pohodlně nakupovat. Peníze si z PayPal peněženky kdykoli můžete nechat vrátit zpět, po otevření nabídky "Whithdraw → Withdraw funds to your bank account" zadáte svou banku a IBAN (najdete ho na stránkách svého běžného účtu).

Zobrazit více článků