Top 10 knih o počítači a internetu

Top 10 knih o počítači a internetu

Jan Řezáč je autorem knihy WEB OSTRÝ JAKO BŘITVA, která se věnuje obsáhle tématice webdesignu. Ten už dávno není jednoduchý a má spoustu nepsaných pravidel. Ta by každý, kdo se o práci s tvorbou webových stránek pokouší, měl dobře znát. Začínající se vydají správným směrem, zkušenější si doplní své znalosti a i profesionálové najdou věci, které je zaujmou. Velmi přínosná kniha.

image0

Pro ty, kteří se pohybují v marketingu a designu, je určena kniha UNIVERZÁLNÍ PRINCIPY DESIGNU (125 způsobů, jak zvýšit použitelnost a přitažlivost a ovlivnit vnímání designu), kterou napsali William Lidwell, Kristina Holdenová a Jill Buttlerová. Od základních pravidel až po vysokou školu marketingu, najdete zde vše.

image1

Kniha POWER SHELL (Průvodce skriptováním) vám ušetří spoustu času na administraci v systému Windows. Autor Ed Wilson spolehlivě poradí, jak správu počítačů učinit rychlejší a efektivnější, místy ji i zautomatizovat. I běžně zdlouhavé postupy se tak stanou záležitostí pouhých několika minut.

image2

Přehledná publikace TVORBA WEBŮ PODLE STANDARDŮ (XHTML, CSS, DOM, ECMASkript a dalších) Jeffreyho Zeldmana pomůže s vytvářením webových stránek, které můžete snadno následně upravovat a spravovat. Zaměřuje se na maximální kompatibilitu stránek bez bloudění ve spleti kódů, přináší mnohem jednodušší a přehledné postupy.

image3

COREL DRAW: PRAKTICKÉ PŘÍKLADY (s přiloženým CD) od Alexandera Šafaříka a Jany Prokopové je obsáhlý plnobarevný titul, zabývající se tímto oblíbeným programem. Názorně vysvětluje jeho používání od těch nejjednodušších příkladů až po opravdu složité grafiky a aplikace. V první části knihy se jedná o nezbytnou teorii a seznámení s jednotlivými nástroji, ve druhé části jsou rozebrány podrobně konkrétní postupy a řešení.

image4

Kniha E-LAERNING VE VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH od Andrey Barešové se vztahuje k programu celoživotního učení. K tomu přispívá i vysvětlením přístupu k e-learningu. Věnuje se kromě jiného i technologickým didaktickým a organizačním částem práce, nevyhýbá se ani motivaci studujících. Součástí kniky je i přehledný E-slovník s důležitými pojmy.

image5

Mladším uživatelům je určena kniha HUSTEJ INTERNET od Lucie Seifertové a Lenky Eckertové, která provede začátky na internetu děti i méně zkušené dospělé. Věnuje se také tématice bezpečnosti internetu a uživatelským vztahům právě té nejmladší generace. Vhodné pro ty, kdo s počítači a internetem začínají.

image6

O čem bude tak asi publikace INTERNET PRO SENIORY, to snad není třeba řešit. Miroslav Šanc přístupnou a vysvětlující formou provede měně zkušené a vysvětlování požadující uživatele. Přívětivě psaný průvodce podává vysvětlení základních pojmů a postupů, neprovádí skoky mezi tématy a nespoléhá na znalost běžně rozšířených termínů a pojmů. Výborný dárek pro seniora, který se snaží proplout úskalími internetu.

image7

ANDROID JEDNODUŠE (Ovládněte svůj chytrý telefon a tablet) je publikace pro ty, kteří se systémem Android zatím nemají velké (nebo prakticky žádné) zkušenosti. Autorem je Martin Herodek, který si dal skutečně důkladnou práci a prostřednictvím této knihy vás naučí zvládnout rychle vše, co budete potřebovat.

image8

Především pro přípravu kvalitních tiskových podkladů s minimálním objemem a vysokou kvalitou poslouží publikace PDF/X-1 a PDF/X4 od Petra Lozana a Víta Kulky. Kniha předkládá pravidla a postupy pro nejlepší přípravu dat ve formátu PDF. Přináší i rady a triky, které bude uživatel potřebovat při práci v dalších grafických programech při tvorbě PDF dokumentů a podkladů.

image9

Zobrazit více článků

Tobor blog

Sdílejte článek

O článku